Sunday, January 8, 2012

Istoria STIHL

Istoria STIHL

Istoria STIHL 
STIHL a pornit la drum cu o viziune bine definită. Acum, după 80 de ani, grupul STIHL asigură aproximativ 8000 locuri de muncă, incluzând 370 proiectanţi şi ingineri. Firma are peste 35.000 de distribuitori autorizaţi în mai mult de 160 de ţări şi, datorită calităţii superioare a produselor şi serviciilor oferite, STIHL a devenit alegerea preferată a profesioniştilor şi a pasionaţilor de grădinărit din toată lumea.
1926  Fondarea firmei de către Andreas Stihl în Cannstatt lângă Stuttgart, Germania. Crearea primului motoferăstrău acţionat de un motor electric pentru tăierea buştenilor.
1929  Este realizat primul motoferăstrău STIHL cu motor pe benzină pentru doi utilizatori.
1931  Prima companie care să exporte motoferăstraie către America şi Rusia.
1950  A fost dezvoltat primul motoferăstrău din lume care poate fi acţionat de o singură persoană.
1959  A fost revoluţionată piaţa cu motoferăstrăul STIHL Contra, uşor şi simplu de manevrat.
1971  STIHL devine cel mai mare producător de motoferăstraie din lume cu peste 340.000 unităţi produse pe an.
1988  A fost dezvoltat primul convertor catalitic pentru motoarele în doi timpi, reducând nivelul hidrocarburilor nocive din gazele arse cu un procent de 70-80%.
1992  Se achiziţionează 100% din acţiunile firmei ViKING, producător austriac de utilaje de gradină.
2001  Este deschis noul centru VIKING de excelenţă în Kufstein, Austria, pentru a asigura servicii de proiectare, producţie, vânzări şi marketing la cele mai inalte standarde.
2002  Tehnologia motorului 4-mix a combinat avantajele motoarelor în doi şi patru timpi: emisii de gaze mai puţine, greutate scăzută şi moment ridicat.
2003  Sistemul ErgoStart, aduce un plus de performanţă motoferăstraielor compacte şi motocoaselor mici, făcându-le mai simplu de pornit.
2004  VIKING a câştigat premii pentru noile modele de tocătoare GE150 şi GE250, care au un design modern şi sistemul de cuţite patentat.
2004  S-a introdus sistemul anti-vibraţii la modelele de motoferăstraie profesionale MS 341 şi MS 361.
Astăzi  STIHL este de departe cea mai vândută marcă de motoferăstrău la nivel mondial, iar cunoştinţele, abilităţile şi expertiza obţinute în dezvoltarea motoferăstrăului au fost folosite pentru a deveni un lider în industria de specialitate pentru numeroase utilaje de grădinărit incluzând foarfeci pentru tuns gardul viu, suflante, tocătoare, maşini de tuns iarba, motocoase şi curăţătoare cu înaltă presiune.
In plus, VIKING, într-o continuă dezvoltare alături de STIHL, a devenit unul din cei mai importanţi producători de utilaje pentru grădinărit din Europa.